MENU
Головна » 2016 » Січень » 4 » План читання Біблії
12:50
План читання Біблії

​  У 2016 рік вирушаємо з загальноцерковним порядком читання Біблії. Це подорож на один  рік. Щодня пропонується один - два розділи з книг Старого і Нового Заповітів по черзі. Паралельно із цим, під час недільних зібрань ми будемо робити Огляд книг Біблії.

Цим планом жодним чином не установлюється закон і примус, він є дороговказом і орієнтиром. Особлива порада і прохання не гнітити себе “доганянням” пропущеного – з радістю використовуйте Слово “на сьогодні”, читаючи актуальний уривок згідно дня місяця. І кожен може приєднатися у будь який момент усіх наступних днів і місяців. 
П’ять причини користуватися планом читання Біблії

  1. Якщо ти маєш план читання Біблії, це озназнає що ти маєш час і місце в дні для зустрічі з Богом. Усе, що для твого життя важливе має свій час і своє місце. (Дан. 6:10).
  2. Якщо ти маєш план читання Біблії, це значить що у тебе є мета – ти хочеш шукати Бога, а це найкраще через послідовне вивчення усього Його Слова. Ти хочеш пізнавати себе і світ, а це найкраще у супроводі Слова Творця. 
  3. Якщо ти маєш план читання Біблії, то маєш GPS, бо завжди знаєш де ти сьогодні знаходишся і куди рухатися далі. 
  4. Якщо ти маєш план читання Біблії, то це значить що ти не один у духовній дорозі. Ти є частиною великої родини, серед якої знайдеш підтримку, підбадьорення, приклад, а також роз’яснення і наставлення. 
  5. А ще це значить, що ти цінуєш “Біблію, її вивчення, практичне застосування у житті та зрозуміле викладення в умовах сучасної культури”. Іс.Н. 1:8; Езри 7,10; Дії 17:11; Якова 1:22-24; 2Пт. 1: 19-21; 2Тим.3:16-17; Дії 17:15-34. 

———

Питання для чого один порядок читання для усіх і чи це справді обов’язково – це питання з ХХІ сторіччя, у якому індивідуаліз зайняв усі закутки душі і духа. “Я так відчуваю”, “а мені хочеться робити так”, “зараз у мене немає настрою” – знайомі усім відмовки й пояснення. І разом з ними вбоге, криве й немічне духовне життя, нездібність долати спокуси, відсутність духовного імунітету до шкідливого й небезпечного, байдужість до ближнього і не готовність йому послужити. Приватний емоційний комфорт дозволив відпустити чи оправдати самому собі всі свої гріхи – Господь Ісус сміло міг і не вмирати на хресті, це так жорстоко, брутально і клопітно… 

Але чи може читання Біблії чимсь зарадити? Швидше за все – ні, бо сучасні християни випрацювали вакцину не чутливості та глухоти до написаного Божого Слова. Одні навчились читати і не думати, другі концентруються на дослідницькій глибині так, що ігнорують життя та людей навколо, треті просто неслухняні до написаного, а четверті читають Біблію “для ближнього”. 

  • Читання Слова стане корисним, коли ми самі приготуємо себе, свій розум, свій час щоб почути Бога. 
  • Читання Слова стане корисним, коли ми оточимо себе людьми, які також намагаються слухати Бога, шукати Його правди, які розмірковують і обговорюють прочитане і… слухняні до почутого. 
  • Читання Слова стане корисним, якщо ми захочемо вирватися з полону настрою і налаштуємося на тривалий забіг, а тому почнемо практикувати дисципліну читання, дисципліну розмірковування. 
  • Читання Слова стане корисним, якщо ми перестанемо захищати свою ліниву і цінуючу комфорт та матеріальне індивідуальність і почнемо практикувати підзвітність одне одному – власне для цього також Господь задумав Церкву.  
  • Читання Слова стане корисним, якщо ми зі щоденного читання у молитовному розмірковуванні попросимо, щоб Дух Святий вказав на кроки послуху – у чому нам змінюватися, що нам робити, як нам, подібно до Господа Ісуса і його вірних послідовників усіх часів, служити людям. 
  • Читання Слова стане корисним особливо тоді, коли ми перестанемо бути суддями інших, але почнемо розглядати себе Божими співробітниками. 
  • Читання Слова стане корисним тоді, коли прочитане ми перетворимо у розповідь, сідоцтво та бесіду з людьми, яких зустрічаємо щодня. (Микола Романюк, старший пастор Ірпінської Бібілійної Церкви)
  •  

скачати план можна за цим посиланням http://ecb-doluna.at.ua/sichen.docx

 

Категорія: Події в Церкві | Переглядів: 443 | Додав: Павло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]