MENU
Головна » 2016 » Травень » 1 » Пасхальне привітання
08:06
Пасхальне привітання

«Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняли ви, в якій і стоїте,

Якою й спасаєтесь, коли пам'ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщо тільки ви ввірували не наосліп.

Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням,» (1Кор.15:1-4)

 

 

Євангельські історії про воскресіння, які ми читаємо сьогодні не переносять нас у минуле, ні. Хоча вони і розповідають нам про те, що сталося давним давно. Розповідають по переживання людей, які жили тисячоліття тому назад.

Ці історії говорять нам про наше сьогодення. Вони вплітають у наше життя своє потужне послання. Послання від Небесного Бога, нашого Отця. Послання, які він дав спочатку безпосереднім учасникам воскресіння Свого Сина Ісуса Христа, а потім через них і нам. Послання яке пронизало все їхнє життя, їхні думки, переживання, сумніви та запитання… Послання миру та любові, прощення та відновлення, послання Божої участі у нашому житті.

Всі ці історії говорять про одне – Бог не покидає Своїх людей. Але не тільки це, - Він знаходить і тих, які далеко від Нього.

Це історії людей, живих людей, які мали переживання, мрії, очікування, запитання та сумніви… Їм потрібна була допомога, їм потрібна була надія, яка поверне їх до життя, їм потрібні були відповіді…

1. Що привело їх у такий стан:

            «А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено.» (Iс.53:5)

            «Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням…»  (1Кор.15:1-4)

-          гріх став причиною смерті Ісуса Христа.

-          гріх став причиною їхнього відчуття покинутості

-          гріх став причиною їхніх сумнівів та невірства

-          гріх паралізував їхню волю, позбавив майбутнього, розбив мрії…

-          все що у них залишилося – мертвий Спаситель…

2. Але вони не залишилися у такому стані:

            - в Пасхальну ніч в Єгипті ангел-каратель пройшов мимо будинків з кров’ю агнця, вони не зазнали Божого гніву та покарання, бо вони були на Пасхальному ягняті

            - у цей ранок Бог не пройшов мимо своїх людей, Він не покинув їх, Він повернувся

            - Ісус воскрес і вони це пережили сповна

            - Він був з ними у всіх їхніх переживаннях

            - гріх зруйнував, але Бог повернув до життя, воскресивши Ісуса Христа

            «Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що великою Своєю             милістю відродив нас до живої надії через воскресення з мертвих Ісуса Христа,

            на спадщину нетлінну й непорочну та нев'янучу, заховану в небі для вас,

            що ви бережені силою Божою через віру на спасіння, яке готове з'явитися  останнього часу.

            Тіштеся з того, засмучені трохи тепер, якщо треба, всілякими випробовуваннями, щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше за золото, яке гине, хоч і огнем             випробовується, на похвалу, і честь, і славу при з'явленні Ісуса Христа.

             Ви Його любите, не бачивши, і віруєте в Нього, хоч тепер не бачите, а вірувавши, радієте  невимовною й славною радістю, бо досягаєте мети віри вашої спасіння душам.» (1Петр.1:3-9)

Ісус помер через наш гріх, а Бог Його воскресив і Його воскресіння спроможне змінити наше життя, коли ми приймаємо Його.

3. Що робить воскресіння Ісуса з нашим життя:

-          робить віру живою, недаремною

                        «Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в  своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся, бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння. Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.» (Рим.10:9-11)

-          звільняє від гріха

            «Коли ж бо Христос не воскрес, тоді віра ваша даремна, ви в своїх ще             гріхах,» (1Кор.15:17)

-          дає надію і мотивацію для життя

            «Коли ж бо Христос не воскрес... тоді то загинули й ті, що в Христі упокоїлись!» (1Кор.15:18)

"Та нині Христос воскрес із мертвих, первісток серед покійних." (1Кор.15:20)
 

 

4. Особисте рішення щодо воскресіння Христа:

            - воїни та священики – зробити вигляд, що це нас не стосується, це все неправда

            - « Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся, бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння. Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений. (Рим.10:9-11)

Нехай проповідь Євангелії у ці Пасхальні дні принесе вам живу віру в Розп’ятого та Воскреслого Ісуса Христа, яка дасть вам прощення, спасіння та прийняття Богом у Своє Царство.

 

Категорія: Події в Церкві | Переглядів: 150 | Додав: Павло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]